Hoofdcontent

Fietsinfodag Doesburg

De dagen worden langer en de temperaturen gaan langzaam omhoog. Dat nodigt uit

om op de fiets te stappen! Wat is er nou fijner dan de wind door je haren en de zon op

je gezicht te voelen terwijl je naar de supermarkt, sportclub of door het bos fietst?

Fietsen is leuk en het helpt je ook nog eens om langer gezond, sociaal actief én

zelfredzaam te blijven. Het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan.

 

Het programma Doortrappen helpt je zeker op de fiets te stappen door te adviseren en ondersteunen in het veilig blijven fietsen. Op woensdag 31 mei 8.30-12.30 uur staan we met een kraam bij de weekmarkt op parkeerterrein de Kloostertuin om al jouw vragen over fijn en veilig fietsen te beantwoorden. Je kunt jouw fietsvaardigheden testen op een fietsparcours. Je oefent hier onder begeleiding van een fietsdocent onder andere het afslaan, korte bochten maken en het maken van een noodstop. Ook krijg je praktische tips over veiliger fietsen. Zo zit jij dit voorjaar weer zelfverzekerd in het zadel!

Je kunt met fietsdocent in gesprek voor een fietscheck en vragen stellen. Tevens is er informatie te vinden over de Doortrappen route in Doesburg.

Pak dus je fiets en maak tijdens je bezoek aan de markt een extra stop bij de Doortrappen kraam zodat jij dit voorjaar fluitend op de fiets stapt!

 

Woensdag 31 mei 

8.30-12.30 uur 

Tijdens de weekmarkt op parkeerterrein de Kloostertuin in Doesburg

 

Het programma ‘Doortrappen’ is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Provincie Gelderland werkt aan een actieve Doortrappen provincie. Daarom ondersteunt zij gemeenten in dit programma en zijn er bijvoorbeeld inmiddels 21 Doortraproutes in Gelderland ontwikkeld. Die vind je via deze link.