Hoofdcontent

Wandel Challenge Doesburg krijgt bezoek richting eindfestival

De Nationale Diabetes Challenge werd ook dit jaar weer in vele gemeenten in Nederland georganiseerd. In Doesburg noemen we deze Challenge sinds een aantal jaar de Wandel Challenge. Bewegen is namelijk voor iedereen gezond; diabetes, COPD, overgewicht of eenzaamheid, iedereen is van harte welkom om mee te wandelen. Ongeveer 20 deelnemers zijn op woensdag 11 mei gestart met wandelen. Wekelijks hebben zij samen met een coach van PlusFit gewandeld om zo hun conditie en gezondheid op te bouwen. 

Zo aan het einde van het challenge, en richting het afsluitende festival, kregen de deelnemers tijdens twee van hun wandelingen bezoek. Zo wandelde op woensdag 7 september wethouder Birgit van Veldhuizen met de wandelaars mee. De week daarop wandelde Ward Terpstra van Doesburg Beweegt mee met de enthousiaste groep. Het werden gezellige wandelingen met mooie en leuke gesprekken. “Deelnemers zijn enthousiast over de deelname. Ze ervaren dat het wandelen makkelijker is als je hier een vast moment voor hebt. De meeste ervaren gezondheidsverbetering en vinden het vooral erg gezellig om met een groep te wandelen”, aldus Ward.  

Op zaterdag 24 september werd de Wandel Challenge afgesloten in het Gelredome in Arnhem. In de ochtend werd er nog een mooie wandeling gemaakt van 3, 5, 10 of 15 kilometer. Na deze wandeling konden alle deelnemers ook nog een wedstrijd van het WK dames volleybal bijwonen, die deze dag ook in het Gelredome werden gehouden. Een mooie afsluitende dag, voor een mooie challenge. Een challenge waarbij de deelnemers een stap hebben gemaakt naar een betere gezondheid! Voor de deelnemers uit Doesburg stopt het hier niet. Zij blijven doorwandelen, ook na deze Challenge. Iedereen die geïnteresseerd is kan hierbij kosteloos aansluiten. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij info@plus-fit.nl.