Hoofdcontent

Wandelchallenge en Doesburg Vitaal samen aan de slag

Op woensdag 11 mei is de Wandelchallenge in Doesburg van start gegaan. De Wandel Challenge in Doesburg komt voort uit de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ook Doesburg Vitaal zet zich in om de vitaliteit van de inwoners te verbeteren. Dit doen zij middels een app waarmee men punten kan verdienen door te wandelen en te fietsen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat beide projecten dit jaar samen aan de slag gaan.

Op de app van Doesburg vitaal (te downloaden als “It’s my life” via Android of Apple) kan men punten verdienen door te wandelen en te fietsen. Met deze punten kunnen inwoners met een kleine portemonnee gezonde producten verdienen zoals kaas, brood of groenten. Inwoners van Doesburg met een “gezonde” portemonnee kunnen juist deze punten doneren aan iemand die het harder nodig heeft. De deelnemers van de Wandelchallenge ontvangen al extra punten omdat zij meedoen aan dit vitale project. Voor deze extra 25 punten hoeven zij niets te doen, alleen maar inschrijven voor de Wandelchallenge. Daarnaast gaan zij de aankomende maanden, elke woensdagavond wandelen met een wandeltrainer van PlusFit. Dat betekent dus veel punten sparen voor de deelnemers! Zij zullen de aankomende weken dan ook kennismaken met deze app en hoe het te gebruiken.

Wilt u ook punten sparen middels Doesburg Vitaal, omdat u het lastig vindt om rond te komen óf omdat u andere inwoners juist wilt helpen? Meldt u dan aan via meedoen@doesburgvitaal.nl. Wilt u meer weten over de wandelchallenge in Doesburg dan kunt u een mail sturen naar info@plus-fit.nl of j.pelkman@plus-fit.nl.