Hoofdcontent

Hulp bij Armoede

KINDEREN/JONGEREN 0 t/m 21 JAAR        VOLWASSENEN

 

Sport en hobby van uw kind

De meeste kinderen doen graag samen leuke dingen. Het is vervelend als uw kind niet mee kan doen met clubs en activiteiten om financiële redenen. Wat kunt u doen?

 

Sam&Doesburg zorgt dat alle kinderen in Doesburg kunnen meedoen

Schoolreisjes, sporten, muziekles. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Daarom is er vanaf nu Sam& voor alle kinderen in Doesburg.

 

Wat is Sam&?

Sam& is het samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen bereiken we meer kinderen die in armoede leven. Bij Sam& kunnen ouders, verzorgers en intermediairs terecht voor voorzieningen op het gebied van school, sport, cultuur, verjaardag en vrije tijd. Dankzij Sam& kunnen alle kinderen mee doen!

 

Hoe doet Sam& dat?

Door het bundelen van (alle) voorzieningen m.b.t. armoedebestrijding binnen een gemeente op www.samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders en intermediairs nu in één keer gemakkelijk aanvragen doen voor één of meerdere kinderen voor één of meerdere voorzieningen. Sam& is een samenwerking tussen bovengenoemde partijen en een aanvulling op bestaande regelingen. Dat houdt in dat u ook altijd nog direct contact kunt hebben met St. Leergeld Doesburg e.o. en het Jeugdfonds Sport & Cultuur in de gemeente Doesburg.

 

Aanvragen

Bent of kent u iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Ga of verwijs dan naar www.samenvoorallekinderen.nl.

 

Deze regeling is speciaal voor gezinnen met kinderen van 0 t/m 21 jaar en een laag inkomen. Niet alleen voor ouders/verzorgers met een bijstandsuitkering. Ook ouders/verzorgers met werk, maar een laag inkomen, zzp’ers die door de corona-crisis lang zonder klus zitten, of mensen met andere uitkeringen komen in aanmerking.

 

Contact voor aanvraag of informatie

Neem gerust contact op met Ward Terpstra van Doesburg Beweegt via ward@doesburgbeweegt.nl of telefoonnummer 06 372 83 518.


______________

VOLWASSENEN

Starten met bewegen bij de fysiotherapeut

U hebt een chronische aandoening, pijn bij bewegen en/of overgewicht en u wilt gaan starten met bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. U doet dit nu niet omdat u bang bent hier onvoldoende of helemaal niet verzekerd voor te zijn.

 

Doesburg Beweegt heeft de samenwerking gezocht met twee fysiotherapiepraktijken, Fysiotherapie Ruesink en PlusFit. U kunt bij deze fysiotherapiepraktijken een intake gesprek aanvragen, ook als u onvoldoende verzekerd bent. Doesburg Beweegt kan u hierbij financieel ondersteunen. Wat u alleen maar hoeft te doen is een afspraak maken of laat aan uw huisarts/praktijkondersteuner weten bij welke praktijk u graag kennis zou willen maken. De fysiotherapiepraktijk neemt dan contact met u op.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw huisarts of praktijkondersteuner. Als deze persoon u niet verder kan helpen, neem dan contact op met Ward Terpstra van Doesburg Beweegt via ward@doesburgbeweegt.nl of telefoonnummer 06 372 83 518
www.samenvoorallekinderen.nl