Hoofdcontent

Doesburgse Wandelchallenge van start

Doesburgse Wandelchallenge van start

Heb jij patiënten in je praktijk die gezonder willen leven en meer bewegen? Attendeer ze dan op de Doesburgse Wandelchallenge, onderdeel van de Nationale Diabeteschallenge. Onder begeleiding van PlusFit is onlangs een wandelgroep van start gegaan. Instappen kan nog! Op 13 september wordt de challenge afgesloten met een feestelijk (landelijk) evenement. 

 

“Wandelen is voor iedereen goed. Het is letterlijk de eerste stap naar een merkbare verandering in je leefstijl.” Aan het woord is Joey Pelkman van PlusFit. Samen met collega Krijn Tiecken begeleidt hij de wekelijkse wandelingen van de Doesburgse challenge. “Je hoeft geen doorgewinterde wandelaar zijn om mee te doen. In 20 weken bouw je geleidelijk je conditie op en werk je toe naar de nationale challenge, die dit jaar plaatsvindt op 13 september. Ik sta er inmiddels niet meer van te kijken als een deelnemer bij de start nog geen 800 meter kan lopen en uiteindelijk zonder problemen de wandelchallenge loopt. Bovendien kun je kiezen of je gaat voor een wandeling van 3, 5, 10 of 15 kilometer. Deze afstand loop je tijdens de landelijke feestdag op een locatie ergens in het land.”

 

Gezond, sociaal en duurzaam 

Marian en Charlotte namen deel aan eerdere edities van de wandelchallenge. Tussen de jaarlijkse challenges in bleven ze wandelen, in een wandelgroep die uit de challenges is voortgekomen. Momenteel gaan ze twee keer per week de hort op, met PlusFit als start- en ontmoetingsplek. Marian: “De wandelgroep is een hechte club mensen die het ontzettend leuk vinden om samen te wandelen. Onderweg kletsen we over van alles en nog wat. Heb je een keer geen zin in een praatje? Dan loop je lekker in alle rust en stilte met de groep mee. Dat kan óók.” Charlotte vult aan: “Zo’n wandelgroep en -challenge is gezellig en voor mij een goede stok achter de deur om in beweging te komen.” Joey: “Behalve dat we eens per week de wandelingen begeleiden, voorzien we vanuit PlusFit in een plek om voor en na het wandelen bijeen te komen. Zo ontstaat er echt iets duurzaams en werken we niet alleen aan de gezondheid, maar ook aan een stevig sociaal netwerk.”

 

Praktische informatie

De Doesburgse Wandelchallenge is officieel 19 april van start gegaan. De wekelijkse wandelingen onder begeleiding zijn op woensdagavond, om 19.00 uur, vanaf de Wilgenstraat 4 in Doesburg. Tussendoor komt de wandelgroep op eigen initiatief bijeen. Aanmelden kan via www.nationalediabeteschallenge.nl/doesburg. Deelname aan de challenge kost € 5,-. Meer informatie? Stuur een mailtje naar info@plus-fit.nl.